tankaromtext

Läsblogg 9A

Blogguppgift 2 vecka 47

Olyckornas tid – skriven av Moira Fowley-Doyle

I min bok så heter huvudpersonen Cara. Eller det är vad hon kallar sig själv, hennes mamma säger att hon heter Caramel. Jag har inte fått reda på så jättemycket om henne ännu i boken. Enligt mina tolkningar så skulle jag tro att hon är någonstans runt 15-16 år. Hon har inte jättemånga kompisar men hon brukar umgås mycket med dom få som hon har.  Cara är en tjej som  inte är rädd för särskilt mycket. Hon står upp för sig själv och sina egna tankar.  Hennes vänlighet kombinerat med en självkänsla som ingen kan slå undan gör denna huvudpersonen till en person jag inspireras av.  Cara kommer från en familj som är drabbad utav mycket skador i vissa perioder, det innebär att hon ställs inför val som hon helst inte skulle vilja utsättas för. Ett exempel från min bok är när hon var tvungen att göra ett val var när hon skulle avstå från att vara med sina kompisar för det var för farligt eller stanna hemma och inte göra någonting. Detta valet spelar nu stor roll för det utgjorde hur fortsättningen i boken skulle vara.

Det som jag fått veta angående Cara står delvis tydligt i texten. Ofta så är det även så att man måste läsa mellan raderna och tänka själv. Fakta om personer är inte något som författaren till denna boken valt att fokusera på, därav vet jag iprincip ingenting om hennes utseende och får antagligen därför inte upp någon bild på hur hon kan se ut.

1 kommentar

  1. Jag tycker din huvudperson verkar vara en modig tjej som står upp för sig själv och gör vissa modiga val.

Kommentera

© 2018 tankaromtext

Tema av Anders NorenUpp ↑