tankaromtext

Läsblogg 9A

Blogguppgift 2 V 47

Min huvudperson heter Harald Fors, han är en polis som utreder brott där barn är inblandade. I boken beskrivs han som en man runt 50 år, han har lite gråa hår och är medellång. Han är ganska beslutsam och bestämd med det han säger. Han verkar ta sitt jobb på allvar och slarvar inte, i vissa delar är han också kärleksfull. Dom valen han gör i boken handlar mest om hans jobb, i början väljer han att ta med sitt tjänstevapen när han ska handla mjölk istället för att lämna pistolen på polisstationen och sen handla, det slutar med att han blir nedslagen och någon snor hans vapen. Så han påverkar handlingen mycket och är ofta den som gör dom viktiga besluten i utredningar och vid olika brott. Min inre bild som jag har fått av honom är att han är ganska snäll men på samma gång ganska hård och sträng. Jag tror inte att han är så lång och normal vikt, men lite åt det mer vältränade håller i och med att han är polis tror jag att han tränar.  Ganska mycket fakta står i boken, tex. Finns det bra personbeskrivningar av honom. Lite drar jag egna slutsatser om, tex hur han är som person.

1 kommentar

  1. Huvudpersonen Harald Fors verkar vara en god och genuin person men med samtidigt skin på näsan och tar viktiga beslut. Som polis anser jag att det är väldigt viktiga egenskaper. Man ska kunna hantera alla sorters människor. Själv tycker jag det är ett väldigt intressant yrke att jobba som polis. Jag har faktiskt själv funderat på att bli det i framtiden. Jag dras till polisyrket just för att kunna ha möjligheten att kunna bidra till att hjälpa andra och göra samhället till en säker plats. Du gör en bra sammanfattning av huvudpersonen och vilka val han gör och det gör mig faktiskt väldigt nyfiken på att läsa den själv!

Kommentera

© 2018 tankaromtext

Tema av Anders NorenUpp ↑