tankaromtext

Läsblogg 9A

Blogguppgift 2 v 47

I min bok så finns det två stycken huvudpersoner, Hardin och Tessa. Båda är 18 år och varandras motsatser. Hardin är väldigt kall och elak till en början. Han har haft en väldigt hård uppväxt med en pappa som alkoholist och en mamma som har gjort allt för att Hardin ska ens få mat på bordet. När han var 14 år började han med droger och enda sen dess har han inte gjort annat än att festa och ligga runt. Det var tills han träffade Tessa. Han har alltid varit den där typen som ingen bråkar med och som folk nästan är lite rädda för men när han är med Tessa så är han väldigt snäll och söt men han kan även vara elak mot henne också. I slutet av boken så gör Hardin ett val som förändrar allt. Hans val påverkar hans och Tessas relation och det han gjorde är oförlåtligt. Min inre bild av Hardin är en ganska stor kille med massor av piercingar och tatueringar, men samtidigt väldigt attraherande. Om jag ska jämföra honom med någon utseendemässigt så tänker jag honom lite som Harry Styles när han var yngre, fast med fler tatueringar och piercingar eftersom att de i boken beskriver Hardin att ha brunt lite lockigt hår, gröna ögon, lång och att han har smilgropar vilket allt stämmer in på Harry Styles.

Tessa är som sagt Hardins motsats och är väldigt snäll och väldigt oskyldig om man kan uttrycka sig så. Hon har aldrig gjort något dumt och är skolan kommer alltid i första hand. Tessa är väldigt känslig och tar åt sig av mycket. Jag skulle säga att Tessa också gör viktiga val i boken, men val som jag inte kan berätta om eftersom att de har väldigt stor handling i boken. Min inre bild av henne rent utseendemässigt är skådespelerskan Indiana Evans. I boken beskrivs hon lite så som hon ser ut och jag tycker att det står tydligt hur både Hardin och Tessa är som personer.

1 kommentar

  1. Alexandra Nilsson

    30 november, 2017 at 10:45

    Jag tycker att du målar upp en väldigt bra och tydlig bild över hur personerna är och varför de gör de valen som de gör. Jag tycker boken verkar ha mycket spännande handling och mycket drama. Denna bok påminner mig dessutom om en serie, Gilmore girls, som också handlar om en tjej som är snäll och duktig i skolan fast blir kär i en kille som ofta hamnar i bråk. De är varandras motsatser precis som du beskrev. Jättefin sammanfattning!

Kommentera

© 2018 tankaromtext

Tema av Anders NorenUpp ↑