tankaromtext

Läsblogg 9A

Blogguppgift 1 v 46

Skriv och berätta om en händelse du tycker om i boken:

Beskriv vad som händer.

Berätta vilka personer som är med.

Berätta var händelsen utspelar sig någonstans.

Berätta varför du tycker om händelsen.

19 kommentarer

 1. Precis när Ender byter armé till Råttorna. Ender kommer in och det första han märken är kontrasten mellan Bonzo’s befäl och Rose the Nose. Det är jätte stökigt överallt och Rosé ligger naken på den första britsen. Han retas och säger till Ender att han inte får använda sin platta för än han har fryst två soldater i strid. Han påstår att det är i självförsvar. Det är generellt stökigt och det är ganska tydligt att Rose inte är bra på att föra befäl.

 2. Jesper Johansson

  16 november, 2017 at 12:59

  En händelse som jag tycker om i min lästidsbok är när huvudpersonen Sebastian Bergman får reda på att han har en dotter som är dryga trettio som han inte har haft en aning om. Men det är inte slut där. För hans okända dotter är Vanja som jobbar i samma team som Sebastian på polisen. Vanja är helt ovetande om att Sebastian är hennes biologiska och hon hattar t.o.m Sebastian pga hans inblandning i morden på fyra kvinnor som han legat med. Händelsen utspelar sig hemma hos Sebastian då han finner ett gammalt brev där Vanjas mamma skriver till Sebastian att de av misstag har fått en dotter och att hon vill att han ska kontakta henne. Sebastian vågar därför inte berätta för Vanja eftersom under hela hennes uppväxt så har hon trott att hennes ”pappa” är hennes riktiga pappa och har aldrig fått reda på Sebastian. Sebastian vill därför inte berätta pga att han inte vill bli hatad och krossa Vanjas liv eftersom hon har det så bra med sin ”pappa”. Jag tycker detta är en bra händelse för det det gör boken mer intressant och det fångade mig som läsare. Detta har gjort att jag tyckt boken hela tiden är spännande och jag har hela tiden velat läsa vidare eftersom jag vill få reda på om Vanja kommer få reda på sin relation till Sebastian. Även om det är en jobbig händelse för personerna i boken så gör det boken mer problematisk och intressant.

 3. Tilde Carlsson Fahlström

  16 november, 2017 at 13:02

  Jag har börjat på en ny bok som heter ”Since you’ve been gone” och har inte hunnit läsa om många stora händelser än. Men en av de få händelserna jag läst om som jag tyckte var intressant är en tillbakablick.

  I händelsen som då är en tillbakablick möter vi huvudpersonen vars namn är Emily och hennes bästa kompis Sloane. De är i en affär och ska köpa solglasögon. Emily hade samma morgon fått en lista av Sloane mailat till henne fylld med en massa saker som det står att Emily ska göra. Emily frågar om listan och varför hon fått den. Sloane svarar då att det är saker som hon tycker att Emily ska göra när hon åker till Scotland. Sakerna på listan är dock inte saker som den blyga Emily vanligtvis skulle göra. Det är därför jag gillar denna händelsen. Sloane, som är väldigt framåt till skillnad från Emily, vill att Emily ska utmana sig själv och möta sina rädslor. Jag tycker att det är en väldigt bra idé då Emily annars är van med att bara hålla sig i skuggan av Sloane.

 4. I händelsen jag valt så är det Clary, Jace och Simon som har brutit sig in i Luke Greymark’s lägenhet eftersom de fördes i en portal dit. De undersöker hela lägenheten och försöker hitta ledtrådar till vart han kan ha tagit vägen. Under tiden de var i lägenheten så kom Luke med två utklädda Shadowhunters. Tonåringarna har då gömt sig bakom en skärm i kontoret som scenen utspelar sig i, men hör allting de säger. Luke visade sig inte vara den personen som Clary alltid trott, och förlorar då sin tillit till honom. Jag tycker att den här händelsen var spännande och det verkar som att den kommer spela stor roll senare i boken.

 5. Alicia Martinez

  16 november, 2017 at 13:03

  Jamila, Lisa, Vick och Kay sitter i kolonistugan. Det är nu de ska rapportera om sina utmaningar. Kay har tagit med sig öl hemifrån som hon har värmt upp och bjuder de andra. Vick börjar med att berätta om sin utmaning och alla blir jätteförvånade. Efter att Vick, Jamila och Lisa har berättat om sina utmaningar var det Kays tur. Hon berättar om sin utmaning och hur taskiga är på hennes skola och då slutar alla att le. Helt plötsligt blev det allvar. Men sedan orkar hon inte behålla stämningen som bildades och höjer glaset för en skål. Sedan skriver de nya utmaningar och lägger I skålen. Jamila börjar med att ta en utmaning och sedan alla andra och det blir en nervös stämning i stugan efter att alla fått reda på vad deras utmaning är.

  Händelsen utspelar sig i Kays kolonistuga och det är mörkt ute. Hon har tänt ljus och alla sitter i en ring på golvet. Hon, Jamila, Lisa och Vick.

  Jag tycker att händelsen är spännande eftersom att man får reda på vad det kommer att handla om följande kapitel. Det blir som om man får en hint om vad som kommer att hända och det är kul att läsa om vad de får för utmaningar. Man får även en bild utav hur deras reaktioner blir och vad de tycker om utmaningarna de får.

 6. Mattues Brorssson

  16 november, 2017 at 13:04

  Det finns en bra händelse i boken som jag gillade att läsa. Det var ingen positiv händelse men det var en som jag gillade att läsa. Áili bokens huvudkaraktär var I skogen pricks utanför byn. Helt plötsligt så kände hon stark elektricitet gå igenom hela kroppen som får hon att krumpna ihop till en lotten boll. Stöten var så hård att hon faller ner I snödrivorna intill vägen. Hon förstår inte varför. Om hon hade vart i en stad hade det varit enkelt att skylla på elledningarna men hon vet inte varför. Jag tycker om den här händelsen för att man får reda på att den här tjejen inte är en vanlig tjej det är något annorlunda med henne.

 7. Den händelse jag gillar mest i boken är när Jason får sin vision om mannen i den gyllene kanindräkten. I visionen ser Jason barnmålningar beskriva hur mannen tog ett barn och man aldrig såg det igen. Den utspelarsig i den övergivna pizzerian och allting är ytterst läskigt. Författaren beskriver så bra hur han sätter upp tre olika barntäckningar på väggen i rätt ordning och alla som redan satt på väggen börjar snöra runt honom tills han vaknar upp ur det drömlika tillstånd han tydligen varigt i. Alla runt honnom är helt omedvetna om detta. Hela grejen är så läskig och som tagits från en film.

 8. Rasmus Leifsell

  16 november, 2017 at 13:06

  I händelsen jag ska berätta om är huvudkaraktären i boken som heter Jake Fischer på ett bröllop. Men det är inte vilket bröllop som helst utan bröllopet för hans livs enda riktiga kärlek som ska gifta sig med en annan man. Bröllopet är i Vermont vid en strand. På bröllopet möter man då Jake och Natalie som då är hans livskärlek sen möter man såklart mannen som Natalie ska gifta sig med som heter Todd. Sen på bröllopet är ju Natalies och Todds familjer och närmsta vänner m.m med. Och då kanske man undrar varför Natalie har bjudit in hennes ex till hennes bröllop men det förklaras, Natalie tar nämligen chansen att säga ett sista hejdå till Jake och får även Jake att lova att han inte stör henne mer och låter henne leva ostörd av honom.

  Varför jag gillar just denna händelsen är för att det löftet Jake gör på bröllopet kommer vara väldigt viktigt för fortsättningen av boken.

 9. Hittills i den här boken älskar jag scenen när huvudkaraktären (just då, författaren ändrade huvudkaraktären längre fram i boken) sitter i (engelsk) rättssalen. Hon jobbar som en av juryn och ska med hjälp av dem andra juryn bestämma vad som händer med en mördare i rättssalen. Det här är nästan precis i början av boken, författaren börjar förklara omgivning, personer och andra saker som ger historien en sådan lyft att man verkligen kan leva sig in i den.

  Även om det var en väldigt seriös händelse så hade författaren med väldigt mycket humor som tex när han beskriver att någon såg ut som Gandalf, från Sagan om Ringen, eller när han sa en referens av Tv serien Lost. Det var så oväntat och roligt att läsa att man blev lite chockad.

 10. Galadriel Blomljus

  16 november, 2017 at 13:08

  En händelse i boken som jag gillar är när Hardin säger att han älskar Tessa för första gången.
  Händelsen utspelar sig på fest och Hardin och Tessa hade bråkat hela kvällen, båda hade gjort saker för att såra den andra och det slutar med att Hardin stöter på en annan tjej mitt framför Tessa för att göra henne svartsjuk. Det funkar såklart och Tessa springer iväg gråtandes. Hon är övertygad om att det är slut mellan de och att allt Hardin har sagt har bara varit en lögn och att han bara har utnyttjat henne. Hardin springer efter henne och alla hans ”coola kompisar” följer efter för att se vad som har hänt. Tessa ringer sin kompis och ber honom att hämta henne då hon åkte med Hardin till festen. När Tessa sätter sig i bilen så skriker Hardin efter henne att han älskar henne.
  Varför jag gillar denna delen är för att Hardin aldrig hade sagt att han älskar någon i hela sitt liv. Eftersom att han växte upp med en pappa som var alkoholist och lämnade honom när han var barn och för att han hamnade i fel gäng redan då så har han väldigt svårt att uttrycka sina känslor. Inte bara att han säger att han älskar henne men också att han säger det inför alla sina ”kompisar” som han alltid spelar cool inför gör det hela mycket bättre. Jag tycker att det visar hur rädd han är för att förlora henne och hur mycket han älskar henne. Även om jag tycker att det är väldigt fel att han stötte på en annan tjej så tycker jag att han gjorde rätt att uttrycka sina känslor på det sättet.

 11. En händelse i boken jag tyckte va bra var när Max och Liam hittade en bäbis i skogen. Dom är två barn som leker på sommardagarna som alla andra barn. Max och Liam sprang ut i skogen och leker kurragömma men då hör dom en bäbis skrika så dom springer till den. Det var inte bara bäbisen som låg där det fanns även massor av pengar. Så Max och Liam tog med bäbisen hem och tog hand om den.
  Jag tycker denna händelsen är bra för att författaren lyckades med beskrivningar och ville också säga att barn inte kan ta ansvar för allvarliga saker. Det jag också gillade med denna händelsen är att dom tog det väldigt lugnt och inte stressade och sprang där ifrån dom tog verkligen hand om den.

 12. 1V46
  Nattens pappa var sen för att dom skulle mötas vid sjön kl 15:00 för att dom skulle fiska. Nattens pappa dök upp kl 15:40 och då frågade sonen när pappan kom vart han var och då sa pappan att det var trafik. När Nathen och hans pappa brukar fiska så brukar dom snacka om vad pappan gjorde när han var borta och reste med jobbet men nu var pappan alldeles tyst och sa ingenting. Nathen skulle hem för han hade fotbolls träning när han kom hem från träningen så var pappan hemma med mamman och Nathens syster Grace så skratta dom för pappan berätta vad som hade hänt när han reste med jobbet. Nathens mamma gick och la sig kl 10 och pappan och Nathen var uppe och kollade på tv. Plötsligt så knackade det på dörren och polisen var utanför. Dom fråga ett par frågor om att det var en flicka som blev dödad och då frågade polisen att det var pappas bil som var utanför mordet vid sjön och då sa pappan A min bil var dör för att jag fiska med min son. Polisen snackade lite med Nathen och fråga vilken tid han kom, Nathen sa att dom skulle mötas vid 15:00 men han kom 15:40 då sa pappan att det var trafik så det var därför han var sen. Polisen gick ut och pappan sa till Nathen att lägga sig Nathen undra om vad som hände och då sa pappan att han såg den flickan vid sidan av gatan och hon fråga om skjuts och då skjutsade han flickan och när hon gick av och han körde iväg då hände mordet.

 13. Olyckornas tid skriven av Moira Fowley-Doyle
  En speciell händelse i boken jag läser är en händelse som följt med under hela boken. Det handlar om en person vid namn Elsie som på något vis är med på alla Cara’s kort i kamerarullen. I bakgrunden av bilderna kan man alltid se henne. Sättet hon syns på i bakgrunden är ofta olika ,ibland är det en fot, en arm eller en hårslinga medan man i andra bilder kan se hennes skugga. Det spelar ingen roll var Cara tar kortet någonstans, Elsie finns alltid med ändå. Även fast Cara vet att Elsie befinner sig hemma hos sig och hon själv befinner sig på skolgården så kommer hon med på fotot ändå.

  Anledningen till att jag tycker denna händelse är lite mer intressant än de andra i min bok är för att det även får mig att undra. Undra över hur det faktiskt kan gå till och varför det händer. Det är även denna händelse som boken till stor del bygger på vilket gör den till en viktig pusselbit av berättelsen.

 14. En händelse jag vill berätta om är, när en tjej som heter Riina skriker ut i simhallen till en tjej som hon hatar ”-Hej,Madeleine! Vad gör du här? Ska du försöka motionera för att bli smal eller är du här för Pepsis skull?” Pepsi är en kille som alla tycker är snygg och som både Madeleine och Riina gillar. Jag gillar denna händelsen för att den är trovärdig och det kan hända i verkligheten också. Jag vet att Rinna ångrar sig och att det inte var meningen att skrika det rakt ut. Riina har en sån ilska mot Madeleine och att det var det som gjorde att hon skrek det rakt ut.

 15. Tindre Lundblad

  16 november, 2017 at 13:13

  Jag har börjat på en ny bok som heter Jack och är skriven av Christina Lindström. En händelse som jag tycker var spännande och lämnade läsaren med många frågetecken var när huvudkaraktären åkte spårvagn och från att tycka att allt var som vanligt, till att inse att något så skrämmande sker utanför, något som blockerar vägen. Det var en drastisk tvärnit, så stark att mannen som var flintskallig tappade sitt äpple i knät på huvudkaraktären. Det som drog mycket uppmärksamhet och som alla riktade blickarna mot var en ficka med blont hår, rosa mössa och en grön blick som låg på spåret. Ingen vet vad som hade hänt och varför hon låg där, men några resenärer spekulerade kring att hon själv hade lagt sig där och de tyckte då att sånt folk borde bli inlagda på psykiatrin.

  Jag tycker att denna händelsen är väldigt gripande och som läsare själv undrar man ju varför hon låg där. Tänk om det är så illa att hon har valt det själv, att hon verkligen var beredd på att begå självmord. Vad kan gått så fel i livet att man vill avsluta sitt liv?

 16. Min favorit bit i boken hittills är hela rubbet av kapitel 10. Det är den sista biten i vad jag ska kalla ”Gerard-trilogin” (kapitel 2 och 5 hör också till det). Skillnaden mellan den här trilogin av kapitel och mer eller mindre resten av boken är att huvudpersonen inte är polisen Kat Donovan, utan en kidnappad forskare vid namn Gerard Remington. Det som jag tycker är så bra med dem här kapitlen är att det bryter upp tempot mot resten av boken och introducerar Titus, bokens huvudantagonist, vilket direkt visar sig vara en riktig jävel minst sagt. Det som gör att just kapitel 10 är min favorit är Gerards tankar om livet han haft och livet han skulle kunna haft och hur abrupt som han sedan avrättas av Titus och hans kumpan. Det sätter också upp många mysterier och ledtrådar vilket Kat då försöker lösa under bokens gång. Bland annat den ljusgula sommarklänning som sedan visar sig tillhöra Dana Phelps, en kvinna som precis som Gerard, försvunnit utan spår

 17. Alexandra Nilsson

  16 november, 2017 at 13:14

  Jag tycker om händelsen i texten då mamman dör eftersom det var rörande och man ville verkligen inte att hon skulle dö. Man får lära känna mamman, pappan och huvudpersonen ,Ulrike, och då får man reda på att pappan super och slår sin fru, vilket Ulrike inte gillar. Hon gillar heller inte sin pappa men älskar sin mamma för hon betyder så mycket och har offrat så mycket för henne och familjen för att de ska ha det bra. Hon sliter till exempel hårt på en fabrik för att tjärna tillräckligt mycket pengar för att få mat till familjen men själv äter hon knappt. Ulrike vet inte hur hon skulle klara sig utan henne och att hon sen dör av bombanfall hemma i Tyskland gör det bara ännu sorgligare.

 18. Expert på att rodna – Katarina von Bredow

  En bra händelse i min bok är när Tomas säger ifrån att han inte vill fixa alkohol till Jerkers fest som han planerar att ha. Eftersom Tomas alltid innan har köpt sprit till Jerkers tidigare fester så blir Jerker jättearg på Tomas när han den här gången säger nej för Tomas vill inte att det ska bli kaos i hans arbetsgivares hus som även är Jerkers pappas hus. Jag tycker det var modigt av Tomas att säga ifrån så det var en bra händelse enligt mig.

 19. Nathalie Andersson

  23 november, 2017 at 10:59

  Min favorit händelse i boken är när Harry räddar Ron Weasley och Gabrielle Delacour när dom hade somnat i en magisk sömn i vattnet för att bli räddad av deras anhörig i en trekamp. Men Gabrielle Delacour syster vågade inte hoppa i vattnet för att rädda sin syster och Harry riskerade sitt liv för att rädda Gabrielle. Jag gillar den delen för det visar att Harry är en hjälte. Det är också kul att se när Harry kommer upp ur vattnet med Gabrielle och Ron. Alla jublar och berömmer Harry. Och Gabrielles syster tackar Harry för han riskerade sitt liv för Gabrielle och dom fick en annan syn på varandra för innan var dom bara ”fiender” i tävlingen.

Kommentera

© 2018 tankaromtext

Tema av Anders NorenUpp ↑